Інсайти редакторів, які брали участь у «Туристичних пазлах» від Агенції Або

Як розкрити увесь туристичний потенціал міста

Завершилися редакційні батли від Агенції розвитку локальних медіа Або для редакцій південного регіону. Редакції протягом 8 тижні намагалися розкрити потенціал своїх міст у сфері туризму. Лідерки змагання поділилися своїми враженнями від участі, а також новим досвідом та ідеями.

Ірина Бульгак, Скадовськ.Сity

Скадовськ.Сity — інтернет-видання курортного міста. Тому ми ні хвилини не вагалися, чи брати участь у проєкті «Туристичні пазли». Сказали так, не роздумуючи, і не помилилися. Кожного тижня з нетерпінням чекали на нові теми від менторів, шукали героїв та збирали матеріал.

Вдячні нашій менторці Дарині Шевченко, яка була на зв’язку 24/7, допомагала навіть, коли статтю присилали за годину до дедлайну.

Для нас проєкт «Туристичні пазли» — гарний досвід, цікаве випробування, нові знайомства та купа цікавих статей про туристичний Скадовськ. Дякуємо всім організаторам та чекаємо на інші проєкти.

Ганна Прокопенко, «Громадське радіо»

В проєкт «Туристичні пазли» південного регіону я так би мовити сама напросилась. В умовах участі у проекті зазначили, що він для редакцій з Одещини, Миколаївщини, Херсонщини, Запоріжжя. Я живу у Маріуполі, працюю не в регіональних, а національних ЗМІ. Але подумала, у нас теж є море, є круті традиції, є що показати туристам. Тому і заповнила заявку.

Її погодили на мою радість та подив. Це надихнуло писати про «донецьке Приазов’я».

Але, насправді, туризм не розвинутий у нас так, як на чорноморському узбережжі чи у тому ж Бердянську. Принаймні поки. Тому, коли з’явились перші завдання, де треба було назбирати відгуків в соцмережах про конкретні місця і заклади, виявилось непросто. Безмежно вдячна менторам і редакції «О, море» за підтримку,поради і терпіння.

Протягом проекту отримала багато відгуків від жителів інших регіонів і від самих маріупольців про те, що з моїх публікацій дізнались про Маріуполь щось нове. Працюючи над текстами, і сама дещо відкрила для себе про рідне місто.

Крім користі для розвитку внутрішнього туризму, отримала величезне моральне задоволення від роботи.

Тетяна Терзі, головна редакторка газети «Дружба», інтернет-видання «Махала»

Участь у батлах «Туристичні пазли» південного регіону стало гарним досвідом для всіх. У межах цього проекту ми вивчали традиції нашого краю, проводили соціальні експерименти, знаходили людей, які впливають на громаду, рекламували цікаві місця для туристів, підбирали заклади з стравами національної кухні і дегустаційні майданчики, тощо.

Ми по іншому подивилися на наше місто і зрозуміли, що нам є чим здивувати гостей, і навіть в несезон є що показати їм.

Болградський район останніми роками швидко розвиває туристичний напрямок. І наша участь в проекті стали своєрідним вкладом в цю справу. Дякуємо за цікаві завдання, підказки наших менторів, за досвід — з вами було дуже цікаво працювати. Сподіваємося, що це не остання наша спільна робота!

Олеся Ланцман, MediaPRO

10 років я займалась новинами, написанням текстів на антикорупційну тематики, проведення журналістських розслідувань у регіональному медіа. Завдяки батлам я отримала новий досвід, спробувала себе у чомусь зовсім іншому.

Наприклад, раніше я про журналістику рішень тільки чула, але ніколи не працювали в цьому напрямі. Виявляється це круто. Круто бути залученим до процесу благоустрою, до змін, до того, щоб не тільки критикувати, або вказувати на проблему, а вирішувати. Думаю, що буду використовувати досвід журналістики рішень в подальшій своїй діяльності.

Корисним було спілкуватись з людьми, простими мешканцями громади, а не з чиновниками. Виявляється, є багато цікавих людей, які своїм хобі популяризують наше місто: домогосподарка, яка вирощує квіти, робить інсталяції біля двору, тим самим показує приклад іншим, чи молоде подружжя, яке варить екомило, та вивело своє хобі на національний рівень тощо.

Якщо такі батли будуть проводитись ще, я обов’язково візьму участь, адже це практика і її мало де можна отримати. Для регіонального журналіста це важливо.

Вам також буде цікаво:

Незвідані туристичні точки, гастромандри та непересічні особистості: якими були «Туристичні пазли»

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах