Як та навіщо перетворити особистий профіль на офіційну сторінку видання у Facebook

Обіцяємо, ніяких складних схем не буде

Агенція локальних медіа “Або” часто працює з газетами, які для спілкування з читачами у Facebook використовують замість публічних сторінок особисті профілі з друзями — Голос Гуляйпілля або Прапор Перемоги.

Однак для подальшої роботи з сайтом ми рекомендуємо перетворити особистий профіль на офіційну спільноту. Так редакції отримають більший набір інструментів для роботи (наприклад, можливість запускати рекламу) та охоплять ширшу аудиторію. Зробити це дуже просто. І так, усі ваші друзі нікуди не зникнуть — вони стануть підписниками нової сторінки.

Три прості кроки:

  1. Перейдіть в розділ “Створіть сторінку Facebook на основі вашого профілю”.
  2. Натисніть “Розпочати” і виконуйте інструкції, які з’являться на екрані.
  3. Після завершення налаштувань сторінка опублікується автоматично.

Після цього у вас буде і профіль, і сторінка. Фото профілю і обкладинки, а також ім’я будуть такими ж, як у профілю. Ви можете самостійно обрати список друзів та підписників, які перейдуть на нову сторінку, а також визначитися із фото та відео, які варто туди перенести. Перетворити профіль у сторінку можна лише один раз.

Після створення сторінки може виникнути необхідність у зміні назви, яr це було у нас с газетою “Голос Гуляйпілля”. Вона мала стати Гуляйполе.City. Здавалося б, нічого складного — варто лише змінити її у налаштуваннях. Однак на практиці все вийшло не так швидко.

Після першої спроби ми отримали повідомлення від служби підтримки. “Доброго дня! Ми не можемо оновити назву вашої Сторінки, тому що вона не відповідає нашим вимогам. Зміна назви може вказувати, що тема Сторінки змінилася, або може вводити в оману. Подібні зміни можуть заплутати людей, які поставили позначку “Подобається” вашої Сторінці”.

У такому випадку варто написати повідомлення із обґрунтуванням, чому саме ви хочете змінити назву сторінки. Комусь достатньо однієї спроби, а комусь доводиться написати тричі.

Юліана Охотнік, менторка Агенції локальних медіа “Або”

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах