Як просувати послуги редакції через Facebook?

Дізнайтеся 8 ідей, як розповісти локальній спільноті про довідники, вітання, рекламу та інші сервіси вашого медіа.

Усі способи просування послуг редакції в соціальних мережах можна умовно ділити на два типи:

  • пасивні — коли ми заповнюємо усі можливі інформаційні поля у власних акаунтах списком послуг, пропозицій, контактами та очікуємо рекламодавців, що будуть звертатися;
  • активні — коли здійснюємо певні дії, щоб на нас звернули увагу: пости, креативи, шерінг, репости.

Розглянемо і ті, й інші 👇

1. Вкладка “Послуги” на Facebook.

У першу чергу налаштуйте та заповніть вкладку “Послуги” на Facebook-сторінці медіа. На ваш розсуд, сюди можна навіть додати ціну кожного з сервісів.

Після цього всі читачі, клієнти, партнери, рекламодавці, фахівці та інші, що заходитимуть на сторінку, бачитимуть список сервісів, які пропонує редакція.

Значна частина проігнорує; інші — не скористаються зараз, але запам’ятають; а треті — обов’язково напишуть вам у повідомлення і принесуть свої 💰

На жаль, в картку не можна підкріпити активне посилання. А в заголовку — всього 40 символів. Будьте уважними до цих деталей.

Попередній перегляд заповненої вкладки.

2. Поле “Наша історія” на Facebook.

Фактично, потреба заповнення всіх інформаційних полів на Facebook — у тому, щоб надати максимум відкритої інформації про себе та дати змогу рекламодавцям, що сумніваються, перечитати кілька джерел і прийняти рішення.

Це ж стосується поля “Наша історія/Our Story” на головній сторінці.

Не ігноруйте його, заповнюйте, а ще підсилюйте дію: лишайте тут контактні дані, телефон, електронну пошту.

Приклад вдалого заповнення Our Story.
Приклад Facebook-сторінки з повноцінним заповненням інформаційних полів.

3. Сторіз на Facebook.

Отже, ви заповнили “Послуги” на сторінці, оформили у красиві слова, картинки та цифри те, що можна запропонувати рекламодавцеві.

Що далі?

Нагадуйте про себе. Хороший спосіб зробити це — додати сторіз на Facebook-сторінку медіа. Так, ми звикли до цього формату в Instagram, але він існує також на FB і показує непогані охоплення.

Зробіть постинг сторіз з описом ваших послуг регулярним і підвищуйте шанси звернути на себе увагу рекламовця.

Репост публікації в сторіз на Facebook.

Подумайте також про те, щоб шерити такий формат і на персональну сторінку — можливо, у вашому списку друзів є кілька локальних підприємців, готових вкластися в рекламу просто зараз. А може, хтось забажає привітати кума з Днем народження через ваш сайт.

4. Пост, що збирає приватні повідомлення.

Напишіть пост про послуги, що надає редакція. Але цього разу під час створення публікації оберіть функцію “Отримуйте повідомлення”.

Пост перетвориться на інструмент, з яким користувачу дуже легко зв’язатися з вами та обговорити бізнес-питання: клікнути та відразу потрапити в приватний чат зі сторінкою.

Драфт публікації, що збиратиме приватні повідомлення.

5. Відео або слайдшоу.

Не забувайте про контент, що зараз в тренді усіх соцмереж, — відео. Наприклад, запишіть на камеру власний короткий, фановий виступ — розповідь про послуги редакції. Чи придумайте креативне рішення з кепшн-форматом.

Якщо з відео — зовсім ніяк, можна перетворити готові картинки (використані для презентації послуг) на слайдшоу. Під час створення публікації в Creator Studio оберіть функцію Мультимедіа > Create Slideshow. Далі треба додати кілька світлин, погратися з анімацією, тривалістю і музикою.

Вийде супер! 👌

Як виглядає меню, з якого можна створити слайдшоу.

6. Серія постів про персоналії редакції.

Врешті-решт, використайте непрямий спосіб зацікавити аудиторію — розкажіть про себе. Хто працює в редакції, чим займається, яке має хобі і чи уявляє своє життя без медіа.

Оформіть це у серію публікацій чи інтерв’ю — попрацюйте над власним брендингом та народною любов’ю до вас.

Один з варіантів, як розказати про команду редакції.

7. Місцеві групи з роботою і оголошеннями.

Локальні групи на Facebook — ваше джерело безкоштовного трафіку, а ще місце, де можна заявити про себе і власні бізнес-послуги.

Пошукайте місцеві групи з пропозиціями роботи, вакансіями, бізнес-сервісами та оголошеннями. Зробіть в них пости про рекламні послуги редакції, сервіси довідників та вітання (якщо ви вже запустили все це).

Але, увага: можливо, про таку промо-публікацію доведеться приватно домовитися з адміном групи чи й заплатити 50 – 200 грн.

Приклад типової групи з оголошеннями.

8. Власна закрита група для обговорень бізнес-питань.

Якщо ви хоч раз бачили таке повідомлення від Facebook, отже знаєте, що у вас є можливість створювати власні групи від імені сторінки медіа:

Можна створити таку спільноту, додавши в неї насамперед партнерів та рекламодавців, що приходили до вас раніше. Потім розширювати групу за рахунок людей, про яких ви точно знаєте: це потенційний клієнт. Заповнювати групу можна час від часу нагадуванням про себе, послуги, сервіси, довідники, а ще різноманітними “ексклюзивними” знижками і пропозиціями, тощо.

З вами була Оксана Феш, SMM-стратег Агенції розвитку локальних медіа «Або».

Це надихає? Чекатиму на ваші 👏 до матеріалу!

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах