Як налаштувати Telegram-бот за три хвилини: проста інструкція

Постинг в Telegram має досить обмежений функціонал. Telegram-бот дозволить його значно розширити і краще взаємодіяти з аудиторією.

  • Додавати кнопки, які можна використовувати для реакцій і опитувань
  • Додавати кнопки з посиланнями
  • Прикріпляти фото до посту
  • Робити відкладені пости
  • Дивитися статистику каналу

Крок 1: Додайте собі в контакти бота @ControllerBot. Для цього в пошук вставляємо назву бота і Telegram швидко знаходить його. Обираємо його і тиснемо «Почати» або «Start».

Крок 2. Підключіть до бота свій канал. Для цього натискаємо «Канали»/«Додати новий канал»/ «Підключити новий бот».

Крок 3. Перейдіть в бот під назвою @BotFather. Знову натисніть кнопку «Почати», потім у списку натисніть /newbot. В поле введення тексту напишіть назву бота будь-якою мовою (наприклад, MediaPain), натискаємо «Відправити». Відправте латинкою логін бота і в кінці через нижнє підкреслення додайте слово bot (mediapain_bot). Назва має бути унікальною.

Крок 4. Перешліть повідомлення, яке Вам написав @BotFather в @ControllerBot (затисніть повідомлення і оберіть пункт «Переслати повідомлення», в меню зліва вибираємо @ControllerBot, натискаємо на нього і потім просто тиснемо «Надіслати повідомлення»)

Крок 5. Додайте бота в адміністратори вашого каналу. Тиснемо на назву каналу, вибираємо посилання «Адміністраторів: 1» і натискаємо на нього. Натискаємо кнопку «Додати адміністратора», пишемо назву бота (наприклад, @aborandom_bot) і натискаємо на бота на бота. У наступному діалоговому вікні натискаємо кнопку «Так» і «Зберегти».

Крок 6. Пишемо будь-яке повідомлення на своєму каналі (або обираємо вже готове) і пересилаємо його в @ControllerBot. З’явиться повідомлення, що канал успішно підключений. Тепер потрібно обрати часовий пояс, щоб адекватно робити відкладені публікації. В полі введення тесту пишемо назву свого міста (наприклад, Харків) і натискаємо «Надіслати повідомлення». У наступному повідомленні дивимося, якщо все правильно, тиснемо кнопку «Вірно».

Вітаємо! Ви створили Telegram-бота, який допомагатиме вам робити цікаві публікації у вашому каналі!

Вам також буде цікаво:

Як писати заголовки: три поради ледачим та тим, у кого завжди дедлайн

Як придумувати теми для публікацій: 5 лайфхаків

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах