Як налаштувати PUSH-сповіщення на сайті

та наскільки вони ефективні

PUSH-сповіщення — це короткі повідомлення, які веб-ресурс розсилає своїм підписникам на комп’ютери і мобільні пристрої. Такі повідомлення повертають користувача на сайт, який він уже відвідував.

Як працює

Ви зайшли на сайт щось подивитись. Або одразу, або через певний проміжок часу (залежить від налаштувань) з’являється повідомлення в стилі «Бажаєте отримувати сповіщення від сайту?». Текст повідомлення також налаштовується. Якщо погоджуєтесь, у майбутньому отримуватимете сповіщення.

Як налаштувати

Сервісів розсилок багато, але ми користуємось SendPulse. Реєстрація дуже проста — можна увійти через Google-аккаунт або Facebook. Там є сервіси для різних розсилок, але нам поки потрібна вкладка меню Push. Сайт доступний російською та українською мовами, все доступно та зрозуміло, якщо хоча б колись реєструвались на сайтах.

Натисніть «Додати новий сайт» та слідуйте подальшим інструкціям. Вони легкі, на сайті є підказки та навіть відеогайд. Серед налаштувань — додати посилання на сайт, додати логотип, обрати час та тип сповіщення для підписки тощо. Останнім пунктом сервіс запропонує завантажити певні файли — їх потрібно віддати ментору (програмісту), щоб вбудував файли в сайт.

Як робити розсилку

Коли програміст додасть файли, користувачі сайту почнуть отримувати пропозиції підписатись на сповіщення. У вкладці Push з’явиться статистика підписників, розсилок та переходів.

Щоб створити розсилку, потрібно натиснути на зелену кнопку «Надіслати Push». У новій вкладці додати посилання на статтю, написати короткий заголовок (до 50 символів) та опис. Розсилку можна зробити відразу, а можна відкласти на певний час.

Наскільки це ефективно

Ми користуємося сервісом два місяці. За цей час зробили шість розсилок. Намагаємося не спамити сповіщеннями, адже користувачі можуть у будь-який момент відписатись.

На нас загалом підписалися понад 2000 користувачів, але після декількох розсилок залишилось лише 1100.

У вкладці «Мої розсилки» можна відстежувати детальну статистику по кожній розсилці. Як показує статистика, переходять на публікацію 4–7% тих, хто отримав сповіщення.

Найбільший показник переходів зафіксували, коли 22 липня о 8:00 (понеділок після виборів) запланували розсилку з результатами голосування: 1052 повідомлень відправлено, 622 повідомлень доставлено, 43 переходи на сайт (6,9%).

Цей матеріал загалом переглянули 4000 разів, але з них розсилка — трохи більше 1% переходів. І це з найкращою статистикою за переходами.

Висновки

Наша редакція поки не побачила суттєвих бонусів від використання Push. Багато залежить від актуальності теми та «скілу» редактора, який зможе зробити максимально вірусний заголовок та опис, враховуючи обмежену кількість символів.

Теми, які точно заходять: надзвичайні (термінові) події, результати виборів.

Андрій Кривулько, головний редактор Конотоп.Сity

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах