Як ми залишились без інвестора і за перший місяць заробили більше, ніж будь-коли: досвід Конотоп.City

Про результати першого місяця у «вільному плаванні»

Головний редактор видання Конотоп.City Андрій Кривулько аналізує перший самостійний місяць, який команда успішно пережила.

Сайт Конотоп. Сity запустився в жовтні 2018-го. Тоді у нас був інвестор — одна з місцевих компаній — та команда з п’яти людей. Тепер нас троє і вже місяць ми у «вільному плаванні».

Коли вперше почув про таке рішення, зрозумів що відтепер доведеться будувати роботу команди по-іншому. Впродовж першого самостійного місяця ми стали заробляти більше, ніж за попередні півроку — повністю окуповуємось, хоча не пишемо про кримінал, скандали та сесії. Вирішили ще до запуску, що розвиваємо міський лайфстайл-журнал, і такі теми в нашу концепцію не вписуються.

Що змінилося за цей місяць:

Вийшли з зони комфорту. Якщо раніше я усвідомлював, що отримаю зарплату у будь-якому разі, то зараз «рву» за кожну копійку. Це складно, але є перевага: більше працюєш — більше грошей маєш. Намагаємося робити те, що точно не побачиш на сайтах-конкурентах, і пропонувати креативні ідеї. Наприклад, нещодавно завершили великий лайв-спецпроект зі спортклубом, який тривав три місяці — «90 днів, щоб підкачатися до літа».

Повністю змінили підхід до роботи з місцевими підприємцями. Це ми їм потрібні, а не навпаки. Став впевненішим у собі. Головне — робити свою роботу якісно і рекламувати дійсно нормальні сервіси чи товари.

Вирівняли усім зарплати. З цим багато хто не погодиться, але всі члени команди отримують по 30% від прибутку. 10% йде на розвиток. У прибуток не враховую оренду та податки. Цей пункт вважаю ключовим, бо ми всією командою дуже вмотивовані заробляти більше, і ніхто не бере на себе більше, ніж реально може виконати. Ми стали більш відповідальними, частіше залишаємось після роботи, плануємось, обмірковуємо стратегії тощо.

P.S. Наші прибутки ще дуже малі, але дуже важливо, що за цей місяць ми подолали «психологічний бар’єр». Тепер я не сумніваюся, що ми здатні заробляти непогані гроші на локальному медіа.

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах