Чому локальним медіа потрібні круті спецпроекти

Як не боятися вийти із зони комфорту і робити те, що раніше ніхто не пропонував на місцевому медіаринку

Лайв-спецпроект на Конотоп.City “Підкачатися за 90 днів”

Наприкінці січня на сайті Конотоп.City стартував тримісячний лайв-спецпроект із місцевим спортклубом Strong, під час якого головний герой (і комерційний менеджер видання) Олексій Лютий приводив себе у форму до літа.

Своїми емоціями, враженнями та змінами він ділився раз на два тижні у публікаціях на сайті, а також після кожного тренування у сторіс та відео на особистій та сторінці видання в Instagram. Розповідаємо, чому такі проекти потрібні локальним редакціям.

Як з’явилась ідея

Над форматом співпраці зі спортклубом редакція почала думати ще на початку грудня. На той час видання існувало лише 2 місяці, але у команди вже був досвід реалізації спецпроекту із декількох матеріалів — “Їжа в місті” з оглядами місцевих кафе. Цього разу також вирішили запропонувати не просто окрему статтю з прямою рекламою, а нативний формат. Власника зачепила ідея спортивного челенджа і він погодився, хоча й не до кінця розумів, як працюватиме реклама в онлайн-виданні, адже у місті на медіаринку таких пропозицій не було. Тому крута ідея — це вже половина успіху майбутнього проекту.

Як реалізували

Редакція відкрита до експериментів і не боїться пробувати щось нове, тому вирішили не шукати героя, а реалізувати проект власними силами. У Олексія був досвід у зйомках відео і власна сторінка у Instagram майже на 2 тисячі підписників, тому окрім традиційних текстів з брендуванням на сайті запропонували ділитися усім у режимі лайв.

Такою була середина проекту

Герой показував тренування, ділився своїм раціоном, режимом дня і враженнями, демонстрував зміни у фізичній формі. Згодом почали викладати сторіс та відео і на сторінці видання.

Проект перетворили на міні-серіал із 7 серій. І після кожної залишалось питання — витримає чи ні, схудне чи ні. Результати можна побачити за посиланням.

Що отримали в результаті

Вийшли із зони комфорту — своєї і місцевої. Звісно, на початку було складно і незрозуміло — сподобається чи ні формат рекламодавцю, як сприйматимуть проект читачі. Однак з кожною новою публікацією впевненості у тому, що ідея обрана правильно, ставало більше. Команда зі старту почала робили те, що ніхто до цього не пропонував рекламодавцям у Конотопі. Багато з них не розуміли, для чого їм реклама в онлайн-виданні, адже краще замовити в газеті чи на радіо. Редакції вдалося не лише донести її переваги, але й переконати обрати не традиційний формат, а те, що через емоції зможе зачепити кожного. Зізнавайтесь, ну хто з нас хоча б раз не намагався схуднути до літа?

Сприяли популяризації сайту. Незважаючи на те, що переглядів кожної окремої публікації було менше, ніж очікувалося на старті, проект сприяв впізнаваності бренду Конотоп.City і мав потужний офлайн-ефект. Для видання, яке працює лише два місяці, заявити про себе і змусити обговорювати було важливим завданням. І частина читачів вперше дізналася про такий сайт саме із цієї серії матеріалів.

Отримали нових рекламодаців. У цьому спортзалі займаються інші місцеві підприємці, які також з часом вирішили замовити рекламу на сайті.

Додали мотивації читачам. Протягом проекту до героя почали підходити знайомитися у спортзалі, просили сфотографуватися, онлайн задавали питання по підрахунку калорій і вправам, а також писали слова підтримки і що його приклад надихнув записатися на спорт і також привести себе у форму.

Читайте також:

Навіщо вашому виданню Instagram та що з ним робити

Як ми залишились без інвестора і за перший місяць заробили більше, ніж будь-коли: досвід Конотоп.City

Юліана Охотнік, менторка Агенції локальних медіа “Або”

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах