Полтавський «Зміст»: 8 слайдів з презентації, як регіональне ЗМІ створює зміни

Головний редактор полтавського онлайн-медіа «ЗМІСТ» Аліса Чічерова під час дискусійної панелі на Донбас Медіа Форум 2019 розповіла, які зміни у місті можна робити за допомогою ЗМІ. Ми знайомимо з декількома слайдами з презентації Аліси.

Структура

Це незвичне в українських реаліях онлайн-ЗМІ. У структурі компанії, яку створив місцевий підприємець Олексій Сердюков, зараз інтернет-ресурс, книгарня, кав’ярня та креативна рекламна агенція. І це все під брендом «ЗМІСТ».

Соціальні проекти

Уявляєте збір коштів на соціальні проекти через міський сайт? Якщо ні, то дивиться, як це робиться.

Кожен користувач сайту через наявні інструменти може показати своє бачення змін Полтави на краще і зробити перший крок для реалізації свого задуму. Зробити це можна за допомогою розділу «Збір коштів».

Треба зареєструватися на сайті, розповісти про свою команду та пояснити, скільки і для чого треба грошей. Наприклад, на День вуличної музики у Полтаві зібрали 35 тисяч 851 грн, а на мистецький проект, що полягає в розфарбуванні відділень дитячої міської клінічної лікарні задля зміни ставлення дітей до процесу лікування та реабілітації, 9 тисяч грн.

За 18 місяців існування сайту на соціальні проекти зібрали 8100$.

Перший мурал у Полтаві

Восени 2017 року у Полтаві вперше відкрили мурал — малюнок на стіні будинку по вул. Соборності, 40. Кошти на створення портрету дівчинки з квітами збирали на ресурсі активних полтавців «ЗМІСТ».

Художник Олександр Корбан за тиждень створив мурал. Працював на волонтерських засадах, жив і харчувався на кошти небайдужих полтавців. Зібрані ж полтавцями 25 тисяч гривень для малюнку витратили на матеріальне забезпечення муралу (фарбу, технічне оснащення).

Роль у соціальних проектах покупців кави та книжок

Дві гривни з кожної кави йдуть на соціальні проекти з розвитку міста. Кліент отримує фішку і у кав’ярні сам обирає, який проект підтримувати. Купуєш книжку — отримуєш фішку на 5 грн.

Фішки потрібно кинути в одну з восьми скриньок з назвами проектів.

Команда

Якщо в структурі компанії є кав’ярня, то повинні бути і баристи) Не кожен редактор чи власник регіонального медіа замислюється над тим, щоб відкрити у своєму місці кав’ярню або книгарню, але цей підприємницький підхід демонструє ефективність.

У рекламній агенції працюють аналітики, SMM-менеджери та дизайнери. Редакція ЗМІ — це шеф-редактор, редактор ньюз-руму, редактор блогів та лонгрідів та фотограф.

Цілі команди

І наостанок — про цілі команді. Вони амбіційні. Стати №1 у Полтаві. Та зібрати 1 мільйон гривень на соціальні проекти.

Читайте також:

6 речей, які варто знати перед запуском власного інтернет-видання

Як ми залишились без інвестора і за перший місяць заробили більше, ніж будь-коли: досвід Конотоп.City

Наша цель — создание лучшей в Украине платформы для региональных и городских онлайн-медиа

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook і тижневу розсилку від Білки. Там ми ділимося корисними лайфхаками для регіональних редакцій!

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах