Люди бідкаються! Чим онлайн-медіа дратують аудиторію і як це виправити

Люди бідкаються! Переважно в коментарях. Хейт — один з медіаболів редакцій онлайн-видань. Ми зібрали невелику фокус-групу і спитали у користувачів, що їх найбільше дратує в медіа і за чому вони могли б написати «дизлайк і відписка!». А також підібрали корисні матеріали, які допоможуть уникнути втрати аудиторії, а журналістам — не розводити руками.

Найбільше дратує

Перше, про що говорять наші респонденти, — це клікбейні заголовки і недотримання журналістських стандартів. Серед іншого — фейки та маніпуляції, які розповсюджують онлайн-медіа. Крім того — користувачі оцінюють дизайн сайту та його зручність.

Що робити:

Що з темами

Ми запитали, від яких тем в новинах втомилися наші респонденти. Лідер — політичні новини і реклама, в тому числі джинса, “зрада” і кримінал.

Що робити:

Що із текстами і фото

Люди хочуть прочитати у тексті про те, що побачили у заголовку. Розчарування від клікбейтних загів часто стає причиною втрати аудиторії. Також користувачів “бісять” неякісні фотографії і помилки і текстах.

Що робити:

Чого не пробачать

Які дії редакції підривають авторитет видання і його бренд? Користувачі кажуть про замовні матеріали і розповсюдження фейків, а також участь у гібридній війні проти України.

Що робити:

Також читайте:

Матеріал мого інтернет-видання вкрали. Що робити?

Як зробити ефективний рекламний банер: 5 порад редакціям

Гаяне Авакян, менторка Агенції

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook і тижневу розсилку від Білки. Там ми ділимося корисними лайфхаками для регіональних редакцій!

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах