Конкурси, банери та партнерські матеріали: успішні кейси Знамʼянка.City за перший місяць роботи

Може здатися, що в перший місяць роботи новоствореному сайту складно домовитися бодай про одну рекламну співпрацю, партнерство або спонсорство. Але редакція Знам’янка.City доводить зворотне.

Маючи лише двох людей у редакції, можна почати заробляти на медіа вже з першого місяця.

Менторка Ольга Коротенко разом із редакцією Знам’янка.City виділили кілька кейсів, які можуть стати у пригоді іншим медійним командам:

1.За місяць ми підготували пʼять рекламних матеріалів: чотири з них промо та один партнерський на соціальну тематику. Приклад промо, приклад партнерського. Аби знайти клієнтів на перші матеріали, редакторка Катерина Матко сама приходила до потенційних рекламодавців і розповідала про можливість розмістити нативну та іншу рекламу. Після пояснення цінності таких матеріалів рекламодавці погоджуються. А вже після публікації перших матеріалів два рекламодавці прийшли до нас самі.

2. Ми запустили фотоконкурс «Домашній улюбленець 2023». До нього ми залучили трьох спонсорів-зоомагазинів, які запропонували переможцям сертифікати на 500, 700 та 1000 грн. Ще до офіційного оголошення на конкурс подалися сім учасників — редакторки розповіли своїм знайомим, і ті зацікавились. А за перші кілька годин після старту конкурсу в нас було вже 40 учасників. Власники тварин радо агітують за своїх пухнастих друзів у соцмережах. Понад 20 учасників за перший день підписалися на нас у Фейсбуці, а отже, конкурс допомагає і з розвитком соцмереж.

3. З тваринками у нас є ще одна особлива історія, адже ми стали партнерами з місцевою ГО, яка допомагає безпритульним тваринам. Ми написали матеріал про цю організацію та домовилися про регулярну публікацію добірок тварин, що шукають дім. Натомість представники ГО рекламують наш сайт у себе в соцмережах і погодилися повісити наш рекламний банер.

4. Так, для промо нашого сайту ми використовуємо не тільки онлайн, а і офлайн-рекламу. Ми видрукували банери різних розмірів та візитівки, на яких закликали читати сайт, підписуватися на соцмережі та замовляти рекламу. Це гарно спрацювало, до прикладу, на місцевому заході, який відвідали багато жителів міста.

Ну, і бліц:

  • Матеріали, що набирають найбільше переглядів. На жаль чи на щастя, про військових – про тих, що героїчно загинули, і про тих, які продовжують боронити Україну. Приклад 1, приклад 2, приклад 3.
  • Який спосіб найкраще допомагає напрацьовувати аудиторію? Особиста комунікація редакторок з людьми, які є нашими потенційними читачами – через соцмережі або наживо.
  • Чи реально команді з двох людей запустити класне регіональне медіа, яке робить унікальні тексти, впроваджує інтерактивні формати й заробляє на рекламі? Так, хоч, звісно, були й свої складнощі, які ми впевнено пройшли з цією командою:

«У перший місяць роботи зі сайтом було дуже складно, адже доводилося опановувати відразу кілька нових програм. Досвіду роботи з онлайн-медіа в нас узагалі не було. Можна сказати, вчилися писати матеріали заново, – каже головна редакторка Катерина Матко.

За місяць ми вивчили багато нових слів, навчилися працювати з гугл-документами, з програмами для верстки й дизайну матеріалів, створювати креативи на різні теми, писати пости в соцмережах.

Шалений робочий ритм не витримували наші старенькі ноутбуки та телефони, і ми зависали разом з ними. Якби хтось мені сказав, що все це навчимося і зможемо робити за такий короткий термін, я б не повірила. І не повірила б у те, що такий обсяг роботи можна встигнути за день і паралельно продовжувати ту роботу, що робили до проєкту видавати газету “Сільське життя”».

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах