Як закордонні медіа пишуть про пандемію у соцмережах

Як виглядають, які формати використовують, і найголовніше: що говорять про коронавірус? Шість ненудних прикладів для натхнення.

Найкращий спосіб вигадати нову ідею — адаптувати вже існуючу. Чи не правда? 🤓

У цьому блозі подивимось, що на сьогоднішній день роблять у соцмережах відомі закордонні медіа, у яких форматах публікуються, як розважають, схиляють до діалогу, інформують, і найголовніше: що говорять про COVID-19.

Тільки найцікавіші, креативні рішення.

Занотовуйте та надихайтеся.

1. The New York Times навчає дезінфікувати в Instagram.

The New York Times змонтували дуже просте, але максимально детальне й зрозуміле відео про дезінфекцію вдома. Схожий матеріал є і про миття рук.

Як правильно мити руки, за рецептом The New Tork Times.

А ще американське видання полюбляє створювати інтерактивні інфографіки та класичні графіки: про поширення захворювання, кількість тестів у країні, професії, представники яких у зоні ризику, та інше.

2. Білоруська Радыё Свабода та флешмоб медиків в Instagram.

Крім активного промотування білоруської мови, Радыё Свабода в Instagram проводять опитування, публікують кепшн-відео та діляться фото з флешмобу #StayAtHome медичних працівників.

3. Вірусні (буквально) відео Vox в Instagram. І цитати.

Відео Vox набирають сотні тисяч переглядів.

Не дарма: тут і імпровізований веселий танок співробітників редакції під власну пісню про коронавірус; і інформативне відео з елементами анімації про те, як працює мило і чому важливо дотримуватися гігієни.

Обов’язково перегляньте це відео. Воно прекрасне!

Цитати опитаних людей, що ризикують цілковито втратити роботу і дохід, лишаючись вдома на самоізоляції, — це також досить хороший, інформативний вид контенту, що отримує великий відгук.

4. Календар карантину від The Washington Post на TikTok.

The Washington Post зробили ставку на фан — і в них добре вийшло!

Кожен знайде щось близьке чи впізнає себе у зрежисованих відео на TikTok цього американського медіа. Тим більше, зараз вони ведуть календар карантину: ілюструють, як цікаво зійти з розуму, коли ти знаходишся на самоізоляції 😅

Для створення такого контенту варто мати у штаті амбіційного ведучого. Або бодай завести дуже харизматичного друга.

5. Сумні лайви від Daily Express на Facebook.

Хтось у британському Daily Express надто сумує за подорожами — отже, запускає на Facebook live-відео з пустих вулиць великих міст.

Наприклад, зараз можна подивитися на дощовий і спустошений Нью-Йорк, а ще на самотні вулиці Парижа.

Коли ностальгія відступить, можна запозичити ідею та скористатися відео для створення власних кепшнів (з посиланням на джерело, звісно). Чи вибратися на розвідку в центр власного міста і з’ясувати, наскільки мало людей там зараз.

6. The Telegraph проявляє соціальну чутливість в Instagram.

Карантин — це про сплеск домашнього насильства, психологічну нестабільність, компульсивні покупки та стереотипи про домашніх тварин.

Так вважають в Instagram британського The Telegraph і вигадують способи, як пом’якшити наше ставлення до нової реальності: публікують поради, розбори проблемних тем, текстові карточки “Як допомогти літнім людям” та цікаві анімовані опитуваня в сторіз.

Відео про тварин та COVID-19 також вийшло дуже гарним.

Навчилася правильно мити руки, а заодно дослідила контент закордонних медіа Оксана Феш, SMM-стратег Агенції розвитку локальних медіа «Або».

Це цікаво? Будь ласка, клацай на 👏

Що ще?

Шерінг до групи на Facebook: як правильно. Кілька порад, що допоможуть безкоштовно поширити ваші матеріали про коронавірус.

5 експериментів зі сторіз в Instagram. Саме час завести акаунт в Instagram та злетіти в ТОП за хештегом #COVID19.

Запостити на Facebook по-новому: 7 способів. Як розповісти про пандемію так, як ще ніхто не говорив? Як переупакувати матеріал? Рішення тут.

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах