Відео на Facebook — must have для онлайн-медіа

Ще кілька років — і Facebook перетвориться на нове телебачення. Чи користується цим ваша редакція?

Не так давно офіс Цукерберга запустив Facebook Watch — цілком нову платформу для відео-перегляду. Заходиш і як починааааєш дивитися одне за одним 🤓

За кордоном користувачі переглядають цілі шоу та серіали через Watch та говорять про його конкуренцію з YouTube.

Посилання:

Так виглядає Facebook Watch: є рекомендовані ТОП відео за твоїми інтересами, збережені відео, відео від сторінок з підписок. У кожного користувача ця сторінка – індивідуальна.

Ще кілька років — і український Facebook повноцінно перетвориться на актуальний щоденний ресурс для відео-новин, сюжетів, навчальних чи кулінарних відео, розважальних шоу, реклами і блогерських нарисів. Нове телебачення.

Уже сьогодні відео-контент на сторінці соцмережі має більше переглядів і коментарів, ніж текстовий формат; а відео з субтитрами (caption-відео) — це взагалі супер-тренд.

🎥 Що зробити, щоб моє відео на Facebook було крутим, популярним і потрапило до Watch?

  1. Додаємо captions / субтитри. Для того, щоб переглянути відео з субтитрами, не треба вмикати звук чи надягати навушники. Тому вони такі популярні: їх дивляться в офісі, вночі у ліжку, у транспорті, на занятті, за обідом, у ванній… Простий і беззвучний доступ до цікавої інформації.

2. Довжина відео — 3 хвилини. Для успішності відео Facebook рекомендує: пересвідчитися, що воно має сюжет і завдовжки близько 3 хвилин (плюс-мінус).

3. Правило перших 3 секунд. Найцікавіше — на початку. Відео має починатися з головної думки чи з самої родзинки сюжету. Соцмережа — дуже динамічний формат. Тому, якщо не встигли зацікавити користувача в перші 3 секунди, він піде на іншу сторінку.

4. Обираємо красиву обложку. Бажано, щоб обложка була привабливою, яскравою і містила в собі не більше 20% тексту. Facebook не любить надто багато тексту на візуальних матеріалах і може знижувати охоплення чи не пропустити пост на промо.

5. Пишемо теги. Допомагають безкоштовно поширювати відео та підвищують його вірусність.

6. Додаємо інтерактив. Зараз у FB-відео можна додати власне опитування з 2 варіантами відповіді і обмежити час, який воно буде з’являтися на екрані. Так ми залучаємо користувачів до обговорення.

8. Поширення. Впевнюємося, що стоять всі галочки, відподальні за максимальне поширення відео і за Facebook Watch.

7. Налаштовуємо промо. Щоб поширити відео за промо-бюджет, налаштовуємо рекламу з цілями Video views чи Post engagement.

🎥 Круті результати, що маємо вже зараз.

Так відрізняються показники caption-відео від звичайних постів на Сусіди.City:

Органічне охоплення вдвічі більше, ніж платне. Отже, більше людей подивилися це відео безкоштовно для редакції. А ще це в кілька разів більше користувачів, ніж тих, що прочитали звичайний пост з картинкою.

А тут видно, скільки всього хвилин користувачі дивилися відео на Конотоп.City у серпні:

Найпопулярніше — 512 хвилин. Це цілих 8,5 годин перегляду одну-єдиного відео різними людьми. Це супер-круто 👍

Відео-сюжети, відео-інтерв’ю чи опитування, розважальні відео з субтитрами, історії успіху, бізнес-кейсові історії, сюжетні історії про унікальні випадки чи чиєсь життя, субтитрові відео-дослідження і розслідування — є багато варіантів, як перетворити ідею чи текстовий матеріал у відео для Facebook онлайн-медіа.

Все, що треба, — це почати і бути новим TV для свого глядача 👌

Було корисно? Постав 👏

А запитати поради з соцмереж можна у мене: Оксана Феш, SMM-стратег Агенції розвитку локальних медіа «Або».

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах