Агенція «Або» починає розповідати про медіа-стартапи. Видання серпня — сєвєродонецький «Зміст»

Ми вирішили розповідати про нові міські та регіональні медіа, які з’являються в Україні

Шукайте їх під хештегом #медіастартап. І це не обов’язково сайти, які розробляє Агенція розвитку локальних медіа «Або». Якщо ви є засновником або редактором нового медіа — надсилайте нам інформацію у месенджері, ми з радістю розповімо про вашу редакцію.

І перше онлайн-видання — це сєвєродонецький сайт zmist.org, якому ще немає й місяця.

Хто: розповідає Олег Невениця, керівник громадської організації «Туристична асоціація Луганщини», працює в громадській організації Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець».

Як виникла ідея?

Ідея створення власного контенту була у нас давно — маю на увазі команду Кризового медіа-центру «Сіверський Донець». Ми декілька разів робили спроби (писали заявки на різні гранти), але впродовж п’яти років так і не спромоглися зробити щось цікаве. До речі, ми декілька разів подавали заявки і на конкурси від «Або», але також залишились за бортом.

Тернистий шлях. І як вдалося?

В 2019-му після спілкування з різними людьми із медіа-сфери виникла ідея створення такого мультимедійного проєкту. Він поєднує декілька напрямків: міський інформаційний інтернет-портал, проєкт на YouTube, відкриту громадську дискусійну платформу, аналітичний тижневик, який ми будемо перекладати англійською, та ще й друковану версію.

Крім того, в наших планах є декілька ініціатив, спрямованих на розвиток і підтримку громадянської журналістики. Але це з часом, бо наразі ми знаходимось у нелегкому, але дуже цікавому процесі становлення. Наш проект отримав своє ім’я — «Зміст», ми запустили інформаційний портал zmist.org.

Майже від початку проєкту працює дискусійна платформа, правда в онлайн-режимі, але це не заважає проводити дискусії щодо важливих міських та українських подій. На черзі випуск аналітичного дайджесту Луганщини «Зміст тижня» та інформаційного проекту на YouTube.

Хто в команді?

Усі ці перетворення робить потужна і креативна команда, в якій працюють молоді і вже досвідчені журналісти і медіа-фахівці із Сєвєродонецька, Харкова, Києва і Ужгорода. Ще раз підкреслю, що наш проєкт — це результат колективного розуму. Ми розраховуємо, що через певний час він стане одним із найбільш відвідуваних, впливових і цитованих регіональних інформаційних ресурсів.

А хто фінансує?

Наш проєкт фінансує Агентство США з міжнародного розвитку USAID в рамках підтримки проекту «Демократичне врядування у Східній Україні».

Вам також буде цікаво:

Вони повертаються! Східні редакційні батли 2.0. Переможці поїдуть в одну з редакцій країн Балтії

Если аудитории вашего медиа не нужны новости. О чем писать будем?

--

--

Агенція медійного росту "Або"

Поради для регіональних редакторів та журналістів на реальних прикадах